Je baby gaat heerlijk ontspannen (floaten) in een speciale baby privé jacuzzi (die voldoet aan de CE-normen). Het warme water (35-37 graden) heeft veel positieve effecten op de ontwikkeling van je baby. Het water is gezuiverd en is vrij van chemicaliën en chloor, waardoor het ook geschikt is voor baby's met een gevoelige huid en allergieën. Door de bewegingsvrijheid in het water krijgt je kindje een unieke vorm van hydrotherapie.
 

Positieve effecten van floaten in de baby spa
 

Hieronder staan de positieve effecten van hydrotherapie (floaten) op een rijtje:

  • Versterking van de spierontwikkeling
  • Draagt bij aan de longcapaciteit
  • Draagt bij aan de mentale ontwikkeling
  • Helpt tegen krampjes en constipatie
  • Verbetert de motoriek (balans en coördinatie)
  • Verbetert het slapen
  • Vermindering van stress van pasgeborenen (prematuren)
  • Werkt kalmerend

Floaten & Veiligheid - Drijfringen
 

Wij gebruiken babyvriendelijke nekdrijfringen. Hiermee kan je baby veilig gaan bewegen in het water, net zoals hij of zij gewend was in de baarmoeder. Je baby heeft geen last van de

drijfring die rond zijn/haar nek zit, omdat je baby onder water zo goed als gewichtloos is. De drijfring ondersteunt je baby bij het kinnetje en het onderste gedeelte van het achterhoofd. De drijfring zit los rond de nek en eenmaal in het water kan hij/zij vrij bewegen. Deze vrijheid is heerlijk voor je baby! 
 

Kinderen ouder dan 7/8 maanden die voor de eerste keer in een Baby Spa komen, accepteren de nekdrijfring vaak niet aangezien ze dit niet gewend zijn en hier bewust van zijn. Voor deze kinderen gebruiken we drijfringen waar je kindje heerlijk in kan zitten. Deze ring kan gebruikt worden voor kindjes tot 2 jaar.

Floaten onder professionele begeleiding
 

Tijdens de sessie blijf je zelf te allen tijde bij het badje. Daarnaast is er een iemand aanwezig die jullie begeleidt. Je kunt bij het badje staan en/of zitten om je baby aan te moedigen. Het floaten (hydrotherapie) is heel intensief voor de baby en daarom duurt een float sessie maximaal 20 minuten. Het kan zijn dat je baby bij de eerste keer het maar 10 minuten vol houdt, maar ook dat is al een hele prestatie. Als je vaker komt, zul je zien dat de baby het herkent en zal hij of zij het floaten langer volhouden. Na het floaten krijgt je baby een heerlijk verwarmde badcape om lekker warm te blijven. Neem voor de float sessie eventueel schone kleertjes of pyjama mee en een luier. Wij zorgen voor handdoeken een zwemluier en een badcape.
 

Het floaten bij Piuravida is niet te vergelijken met het badmoment thuis. Onze baden zijn zo gemaakt dat ze een ultieme bewegingsvrijheid bieden. De temperatuur is zo ingesteld dat deze voelt als de vertrouwde warmte van de baarmoeder. We zien dat als een baby op de juiste manier geïntroduceerd wordt met het water, dat hij of zij het als een fijn moment ervaart. Hierdoor vindt je baby het badmoment thuis dan ook vaak veel fijner.

Floaten - hydrotherapie - Baby spa

Om alle botten en spieren van je baby te stimuleren, versoepelen en te versterken, adviseren wij om meerdere sessies af te nemen voor het behalen van de beste resultaten. De meeste gezinnen bezoeken Piuravida wekelijks of elke twee weken. 

Wil je ook vaker komen, neem dan een rittenkaart. Hiermee krijg je korting op de sessies.