BabyMassage en Yoga- shantala massage

Het masseren van je baby zorgt voor een betere hechting tussen ouders en kind. Tijdens dit zalige verwenmoment zal je begeleid worden door een professionele gecertificeerde docent Shantala babymassage.
 

Wat is Shantala Babymassage?

De Shantala babymassage is een massage vorm (een totale lichaamsmassage) uit India, die daar onderdeel is van de dagelijkse verzorging en die op generatie overgedragen wordt. In onze Westerse cultuur hebben ouders en baby's meer tijd nodig om aan massage te wennen, echter merken we wel steeds meer de positieve effecten hiervan. Vandaar dat we de Shantala- en Westerse massage technieken met elkaar combineren. Je kijkt naar je baby vanuit je intuïtie en wat hij of zij op dat moment nodig heeft (holistische visie). De massage technieken zijn in eenvoudige vorm die door iedereen te leren is, waarvan liefde en ontspanning de belangrijke uitgangspunten zijn. Door het masseren en het liefdevol aanraken van je baby maken jullie beide het stofje oxytocine aan. Dit wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd en hebben invloed op het gevoel van geborgenheid en geluk.
 

De techniek zal door een ervaren babymasseuse voorgedaan worden op een pop.  Je zal zelf je baby masseren. Ondertussen krijg je allerlei tips en leer je een aantal technieken van de Shantala babymassage die je ook thuis kunt gebruiken. Op deze manier voel je zelf aan welke techniek je baby fijn (en minder fijn) vindt. 

Positieve effecten van Shantala babymassage in de babyspa

Hieronder staan de positieve effecten van de Shantala babymassage op een rijtje:

  • Het kindje zal zich welkom, veilig en bevestigd voelen
  • Stimuleert de doorbloeding, het spijsvertering- en immuunsysteem 
  • Stimuleert de aanmaak van oxytocine en endorfine, hierdoor zal je kindje zich prettiger voelen
  • Helpt tegen ongemakjes zoals reflux, krampjes en constipatie 
  • Helpt onrustige baby's te laten ontspannen en verbetert het slapen 
  • Bevordert de motorische ontwikkeling, doordat je kindje zijn of haar lichaam meer als één geheel voelt
  • Bevordert het contact, communicatie en versterkt de (emotionele) band tussen ouders en kind 
  • Geeft meer vertrouwen in het ouderschap, omdat je de lichaamstaal van je kindje beter begrijpt

Mocht je een combi deal hebben, dan zal de massage na het floaten (hydrotherapie) zijn. We werken met biologische massageolie en wassen de handdoeken met ecologisch wasmiddel. Mocht je kindje klachten hebben, dan is het tevens mogelijk om een olie af te stemmen op de klachten van je kindje. We zullen je tijdens de sessie hier alle informatie over geven.